Terminy Egzaminów oraz składy komisji egzaminacyjnych
Biuro Projektu będzie nieczynne!
Informujemy, że w okresie świątecznym tj. od 23.12.2010 r. do 02.01.2011 r. Biuro Projektu będzie nieczynne.
Wszystkim uczestnikom oraz kadrze edukacyjnej projektu "Smaki Europy" życzymy spokojnych, radosnych i pełnych rodzinnego ciepła Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego 2011 Roku.
II Transza szkoleniowa projektu "Smaki Europy" rozpoczęta!
1 października rozpoczęła się II Transza szkoleniowa projektu "Smaki Europy".
Uczestnicy zostali podzieleni na grupy szkoleniowe:
- Amator nowych smaków - 4 grupy
- Kucharz małej gastronomii - 2 grupy
- Specjalista nowych trendów w kuchni - 3 grupy
W sumie w projekcie bierze udział 107 osób.
Do pobrania harmonogramy zajęć edukacyjnych:
Kadra edukacyjna projektu "Smaki Europy"
Kadrę edukacyjną projektu "Smaki Europy" tworzą ludzie z bogatym doświadczeniem zawodowym i wysokimi kwalifikacjami. Zapraszamy do poznania naszych wykładowców i trenerów.
zobacz Kadrę Edukacyjną
Konferencja promująca projekt "Smaki Europy"
Rozpoczęcie II transzy szkoleń poprzedziła konferencja promująca projekt "Smaki Europy", która odbyła się 21 września 2010 r. w Restauracji "Wiśniowy Sad" w Rudzie Śląskiej.
Media o projekcie
Poniżej przedstawiamy tytuły prasowe, które w trakcie realizacji projektu poświęciły nam swoją uwagę.
I Transza szkoleniowa projektu "Smaki Europy" zakończona!
W okresie od 1 lutego 2010 roku do 28 czerwca 2010 r. w ramach projektu "Smaki Europy" przeszkolonych zostało 109 osób, na trzech poziomach zaawansowania:
- Amator nowych smaków - 36 osób (3 grupy szkoleniowe)
- Kucharz żywienia zbiorowego - 37 osób (3 grupy szkoleniowe)
- Specjalista nowych trendów w kuchni - 36 osób (3 grupy szkoleniowe)
Zajęcia teoretyczne i praktyczne odbywały się w dni powszednie w trybie popołudniowym, od godziny 16:00 do godziny 21:00 oraz w soboty w godzinach porannych i popołudniowych.
Beneficjenci po zakończeniu szkolenia przystąpili do zdawania egzaminów wewnętrznych, a następnie otrzymali zaświadczenie o ukończeniu kursu, zaświadczenie potwierdzające posiadanie kwalifikacji zawodowych i certyfikat projektu.
|