|
Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej w ramach PO KL Poddziałanie 8.1.1 Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw przygotowało projekt szkoleniowy SMAKI EUROPY. Projekt powstał w odpowiedzi na zapotrzebowanie regionalnego rynku pracy.
Zaadresowany jest do wszystkich osób pracujących, mieszkających na terenie Bytomia, Chorzowa, Rudy Śląskiej i Świętochłowic, które chcą podwyższyć swoje kwalifikacje i pracować w branży gastronomicznej. Przewidujemy także, stworzenie grup, które po ukończeniu kursu przystąpią do egzaminów przed Państwową Komisją Egzaminacyjną w celu zdobycia tytułu zawodowego lub tytułu mistrza w zawodzie.
Udział w szkoleniach jest szansą dla wszystkich osób, które chcą zwiększyć swoja konkurencyjność na rynku pracy, zdobyć nowe umiejętności i podwyższyć kwalifikacje. Projekt jest finansowany ze środków Unii Europejskiej.
Wypełniony formularz wraz z kompletem dokumentów prosimy o przyniesienie do Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia zawodowego ul. Hallera 6 w Rudzie Śląskiej
- FORMULARZ BEZPŁATNEGO SZKOLENIA SMAKI EUROPY
- Regulamin programu Smaki Europy
- Wymagane dokumenty do programu Smaki Europy
- Oświadczenie o zatrudnieniu na podstawie umowy cywilno-prawnej (WZÓR)
- Zaświadczenie o zatrudnieniu (WZÓR)
|
|
|
|
Sałatka "Świt w Barcelonie"
|
Składniki:
- 1.5 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
- 1 puszka krewetek w sosie własnym
- 1/2 szklanki rzodkiewek pokrojonych w cienkie plasterki
- po 1 łyżce posiekanej czerwonej cebuli
- szczypiorku i koperku
Sos:
- 2/3 szklanki majonezu,
- 3 łyżki jogurtu naturalnego,
- sól, biały pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Majonez wymieszaj w miseczce z jogurtem naturalnym, przypraw solą i pieprzem. Krewetki osącz. Połącz w misce wszystkie składniki sałatki, polej je sosem i wymieszaj. Podawaj z pieczywem.
|
|
|