• Idź do menu nawigacyjnego
  • Idź do zawartości strony
  • Idź do mapy strony
sekretariat@ckz-ruda.pl
(32) 248-73-80
    • Kontrast
    • Układ strony
    • Rozmiar czcionki
Centrum Kształcenia Zawodowego
w Rudzie Śląskiej
  • AKTUALNOŚCI
  • O NAS
    • Kadra kierownicza
    • Pedagog
    • Inspektor ochrony danych
    • Ważne dokumenty
    • Praca
    • Zamówienia
      • Plany postępowań o udzielenie zamówień
      • Postępowania o wartości mniejszej niż kwota 130 000 zł netto
      • Postępowania o wartości równej lub przekraczającej kwotę 130 000 zł netto
    • Majątek
    • Sprawozdania finansowe
    • Historia placówki
  • STRUKTURA
    • Warszta Mechaniczny
    • Warsztat Gastronomiczny
    • Warsztat Samochodowo-Budowlany
    • Warstat Usługowy
    • Ośrodek Pozaszkolnych Form Kształcenia
    • Regionalne Centrum Szkoleniowe TOYOTA
  • KSZTAŁCENIE
    • Kształcenie na odległość
      • Adresy poczty elektronicznej nauczycieli
      • Platforma e-learningowa Moodle
      • Dziennik elektroniczny VULCAN UONET+
      • Platforma Microsoft 365
      • Poczta elektroniczna dla nauczycieli
      • Poczta elektroniczna dla uczniów
    • Praktyczna nauka zawodu
    • Turnusy dokształcania teoretycznego młodocianych pracowników
    • Kwalifikacyjne kursy zawodowe
    • Kursy umożliwiające uzyskanie i uzupełnianie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych
    • Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie
  • PROJEKTY UNIJNE
    • Czas na fachowców
    • Absolwent z atrakcyjnym zawodem
    • Modernizacja pracowni do praktycznej nauki zawodu w CKPiDZ w Rudzie Śląskiej
    • Fachowiec w zawodzie
    • Potwierdź, co potrafisz
    • Rozbudowa, remont i wyposażenie budynku CKPiDZ przy ulicy Planty Kowalskiego 3
    • Smaki Europy
    • Twój Image – Twój Sukces
    • Przez Kuchnię do Europy
  • KONTAKT
    • Dane teleadresowe placówki
    • Dyżury kadry kierowniczej
    • Godziny dostępności
    • Adresy poczty elektronicznej nauczycieli
    • Anonimowa skrzynka na sygnały
  • AKTUALNOŚCI
  • O NAS
    • Kadra kierownicza
    • Pedagog
    • Inspektor ochrony danych
    • Ważne dokumenty
    • Praca
    • Zamówienia
      • Plany postępowań o udzielenie zamówień
      • Postępowania o wartości mniejszej niż kwota 130 000 zł netto
      • Postępowania o wartości równej lub przekraczającej kwotę 130 000 zł netto
    • Majątek
    • Sprawozdania finansowe
    • Historia placówki
  • STRUKTURA
    • Warszta Mechaniczny
    • Warsztat Gastronomiczny
    • Warsztat Samochodowo-Budowlany
    • Warstat Usługowy
    • Ośrodek Pozaszkolnych Form Kształcenia
    • Regionalne Centrum Szkoleniowe TOYOTA
  • KSZTAŁCENIE
    • Kształcenie na odległość
      • Adresy poczty elektronicznej nauczycieli
      • Platforma e-learningowa Moodle
      • Dziennik elektroniczny VULCAN UONET+
      • Platforma Microsoft 365
      • Poczta elektroniczna dla nauczycieli
      • Poczta elektroniczna dla uczniów
    • Praktyczna nauka zawodu
    • Turnusy dokształcania teoretycznego młodocianych pracowników
    • Kwalifikacyjne kursy zawodowe
    • Kursy umożliwiające uzyskanie i uzupełnianie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych
    • Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie
  • PROJEKTY UNIJNE
    • Czas na fachowców
    • Absolwent z atrakcyjnym zawodem
    • Modernizacja pracowni do praktycznej nauki zawodu w CKPiDZ w Rudzie Śląskiej
    • Fachowiec w zawodzie
    • Potwierdź, co potrafisz
    • Rozbudowa, remont i wyposażenie budynku CKPiDZ przy ulicy Planty Kowalskiego 3
    • Smaki Europy
    • Twój Image – Twój Sukces
    • Przez Kuchnię do Europy
  • KONTAKT
    • Dane teleadresowe placówki
    • Dyżury kadry kierowniczej
    • Godziny dostępności
    • Adresy poczty elektronicznej nauczycieli
    • Anonimowa skrzynka na sygnały

Warsztat Gastronomiczny

Warsztat Gastronomiczny powstał 1 stycznia 2001 roku wraz z utworzeniem Centrum Kształcenia Praktycznego w Rudzie Śląskiej. Warsztat mieści się w dwóch lokalizacjach:

  • przy III Liceum Ogólnokształcącym im. Jana Pawła II w Rudzie Śląskiej, 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • oraz przy Zespole Szkół nr 2 w Rudzie Śląskiej, 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2.

W zajęciach uczestniczy młodzież kształcąca się na poziomie:

  • Branżowej Szkoła I Stopnia w zawodzie Kucharz 512001,
  • oraz Technikum w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych 343404.

Uczniów kształci kadra dydaktyczna posiadająca wyższe kierunkowe wykształcenie obejmujące, m.in. gastronomię, hotelarstwo, dietetykę oraz suplementację. Nasi nauczyciele posiadają kwalifikacje i uprawnienia do nauczania osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz autyzmem. Ponadto nauczyciele regularnie odbywają różnego rodzaju szkolenia z zakresu gastronomii, cukiernictwa piekarnictwa oraz sztuki barmańskiej. Nasza kadra dydaktyczna to również czynni egzaminatorzy z zakresu nauczanych przedmiotów.

W ramach prowadzonych zajęć praktycznych nasi uczniowie wraz z nauczycielami biorą udział w licznych konkursach gastronomicznych, gdzie zajmują czołowe lokaty. Organizujemy imprezy okolicznościowe dla osób prywatnych jak i instytucji. Od kilku lat pomagamy wraz z młodzieżą w przygotowaniu wigilii organizowanej przez Miasto Ruda Śląska która odbywa się w okresie świątecznym na placu przed Urzędem Miasta.

Podczas zajęć praktycznych uczniowie przygotowują różnorodne dania dostępne w naszej stołówce dla uczniów III Liceum Ogólnokształcącego nr 3 im. Jana Pawła II w Rudzie Śląskiej, Zespołu Szkół nr 2 w Rudzie Śląskiej oraz osób zainteresowanych.

Młodzież odbywająca zajęcia praktyczne wykonuję szereg ciast i ciasteczek, dań garmażeryjnych, sałatek, zapiekanek, cebularzy oraz pizzy. Wykonane wyroby dostępne są w sklepiku szkolnym Zespołu Szkół nr 2 w Rudzie Śląskiej.

Dane kontaktowe

Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
Warsztat Gastronomiczny

Biuro warsztatu

ul. Gliniana 2,
41-711 Ruda Śląska

(32) 340-74-24

gastronomiczny-gliniana@ckz-ruda.pl

Biuro warsztatu

ul. Oświęcimska 90,
41-707 Ruda Śląska

(32) 243-75-70

gastronomiczny-oswiecimska@ckz-ruda.pl

Kierownik warsztatu: Krzysztof Ratka

(32) 340-74-24

krzysztof.ratka@ckz-ruda.pl

Pracownie

W każdej lokalizacji Warsztatu Gastronomicznego można wyróżnić szereg pracowni, pomieszczeń gospodarczych, magazynowych oraz socjalnych, w skład których wchodzą:

  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Pracowni gastronomiczej
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Pracowni gastronomiczej
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Pracowni gastronomiczej
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Pracowni gastronomiczej
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pracowni gastronomiczej
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Pracowni gastronomiczej
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2

Pracownia gastronomiczna

Pracownia gastronomiczna jest jednym z najlepiej wyposażonych pomieszczeń na warsztacie gastronomicznych. Znajduje się tam siedem niezależnych stanowisk  pracy do sporządzania potraw i napojów, każdy uczeń ma do dyspozycji swój piec wraz z piekarnikiem jak również piec konwekcyjno-parowy na stanowisku ogólnodostępnym. W pracowni odbywają się symulacje egzaminów zawodowych oraz szkolenia barmańskie jak i baristyczne.

  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do obróbki wstępnej produktów
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do obróbki wstępnej produktów
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do obróbki wstępnej produktów
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do obróbki wstępnej produktów
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do obróbki wstępnej produktów
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do obróbki wstępnej produktów
    41-709 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Pomieszczenie do obróbki wstępnej produktów

Pomieszczenie te zwane inaczej obieralnią warzyw i owoców służy do przygotowania surowca do dalszej obróbki. Polegającym na sortowaniu, myciu, obieraniu oraz płukaniu produktu. Wyposażone jest w płuczko-obieraczkę oraz drobny sprzęt produkcyjny.

  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do obróbki mięs i ryb
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do obróbki mięs i ryb
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do obróbki mięs i ryb
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do obróbki mięs i ryb
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Pomieszczenie do obróbki mięs i ryb

W pomieszczeniu tym znajduje się niezbędny sprzęt, którym przygotowujemy mięso lub ryby do dalszej produkcji.

  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do produkcji ciast
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do produkcji ciast
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do produkcji ciast
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do produkcji ciast
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Pomieszczeniu do produkcji ciast
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Pomieszczenie do produkcji ciast

Pomieszczenie te zwane inaczej cukiernią jest przeznaczone do sporządzania wszelkich potraw mącznych typu makarony, ciasta, ciasteczka, torty itp.

  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Kuchni gorącej
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Kuchni gorącej
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Kuchni gorącej
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Kuchni gorącej
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Kuchni gorącej
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Kuchni gorącej
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Kuchni gorącej
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Kuchni gorącej
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Kuchnia gorąca

Kuchnia właściwa, zwana też niekiedy „gorącą”, jest pod względem funkcji centralnym punktem zaplecza gastronomicznego. Powiązana z kuchnią zimną (przygotowalnią czystą), deserownią oraz z rozdzielnią kelnerską umożliwia sprawne funkcjonowanie całości. Kuchnia  gorąca jest to miejsce w której surowce, półprodukty lub produkty poddaje się obróbce termicznej (cieplnej).

  • Uczniowie w Stołówce
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Stołówka
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Stołówka
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Stołówka - 70 oraz 150 miejsc

Stołówka zwana inaczej salą konsumencką jest pomieszczeniem do spożywania przez gości wykonanych potraw oraz zestawów obiadowych. Ponad to w salach konsumenckich organizowane są różnego rodzaju przyjęcia okolicznościowe, szkolenia i konferencje. Na stołówce mieszczącej się przy ulicy Glinianej 2 można rozlokować 70 osób, natomiast stołówka znajdująca się przy ulicy Oświęcimskiej 90 pomieści aż 150 osób.

  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Ekspedycji potraw i napojów
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Ekspedycji potraw i napojów
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Ekspedycji potraw i napojów
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Ekspedycja potraw i napojów
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Ekspedycja potraw i napojów
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Ekspedycja potraw i napojów

Ekspedycja jest miejscem w którym  wydawane są gotowe potrawy lub zestawy obiadowe. Ekspedycja jest bezpośrednio połączona z salą konsumencką jak również zmywalnią naczyń stołowych, która jest oddzielona szafa przelotową do przechowywania naczyń stołowych. Jednym z podstawowych urządzeń znajdujących się w ekspedycji jest bemar służący do utrzymywania prawidłowej temperatury sporządzonych potraw.

  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Zmywalni naczyń oraz sprzętu kuchennego
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Zmywalni naczyń oraz sprzętu kuchennego
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Zmywalni naczyń oraz sprzętu kuchennego
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Uczniowie realizujący praktyczną naukę zawodu w Zmywalni naczyń oraz sprzętu kuchennego
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Zmywalni naczyń oraz sprzętu kuchennego
    41-709 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Zmywalni naczyń oraz sprzętu kuchennego
    41-709 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Zmywalnia naczyń oraz sprzętu kuchennego

Jest to pomieszczenie przeznaczone do zmywania naczyń stołowych i sztućców. Zmywalnia jest bezpośrednio usytuowana przy sali konsumenckiej oraz ekspedycji potraw i napojów. Podstawowym wyposażeniem zmywalni jest zmywarka przemysłowa wraz z wyparzarką do naczyń i sztućców.

  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Magazynie produktów, półproduktów i wyrobów gotowych
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Magazynie produktów, półproduktów i wyrobów gotowych
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczeń realizujący praktyczną naukę zawodu w Magazynie produktów, półproduktów i wyrobów gotowych
    41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Magazyny produktów, półproduktów i wyrobów gotowych

Pomieszczenia magazynowe służą do przechowywania produktów i półproduktów spożywczych niezbędnych do bieżącej produkcji gastronomicznej. W skład magazynów wchodzi kilka pomieszczeń podzielonych między innymi na magazyn produktów suchych, chłodnie, magazyn jaj, kiszonek, magazyn warzyw i owoców. Wyroby gotowe przechowywane są w osobnym pomieszczeniu magazynowym. Niezbędnym wyposażeniem tych pomieszczeń jest termometr oraz higrometr do stałego monitorowania temperatury oraz wilgotności.

  • Uczniowie w Sklepiku szkolnym
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • Uczniowie w Sklepiku szkolnym
    41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2

Sklepik szkolny

Uczniowie odbywający zajęcia praktyczne wykonują szereg ciast i ciasteczek, dań garmażeryjnych, sałatek, zapiekanek, cebularzy oraz pizzy. Wykonane wyroby dostępne są w sklepiku szkolnym Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rudzie Śląskiej.

Ważne dokumenty

Regulamin warsztatu nr 2.pdf
Size:: 127.34 KB
Procedury postępowania w sytuacjach kryzysowych i nadzwyczajnych w zakresie bezpieczeństwa fizycznego.pdf
Size:: 285.15 KB
Procedura funkcjonowania Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej od 1 września 2020 r..pdf
Size:: 287.46 KB
Opiekunowie klas Warsztatu nr 2 w roku szkolnym 2022-2023.pdf
Size:: 117.51 KB
Harmonogram pracy nauczycieli Warsztatu nr 2 w roku szkolnym 2022-2023.pdf
Size:: 120.46 KB
Godziny dostępności nauczycieli Warsztatu nr 2 w roku szkolnym 2022-2023.pdf
Size:: 120.62 KB

Oferta usługowa

Warsztat prowadzi działalność usługową w zakresie produkcji gastronomicznej wykonywanej przez uczniów pod ścisłym nadzorem wysoko wykwalifikowanych nauczycieli. Produkujemy wyroby cukiernicze, garmażeryjne oraz obiadowe. Prosimy o składanie zamówień z tygodniowym wyprzedzeniem. Minimalna ilość zamówienia dla wyrobów garmażeryjnych wynosi 10 sztuk / porcji.

Zamówienia przyjmuje biuro warsztatu pod wskazanymi numerami telefonów:

Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
Warsztat Gastronomiczny

ul. Gliniana 2, 41-711 Ruda Śląska

(32) 340-74-24

Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
Warsztat Gastronomiczny

ul. Oświęcimska 90, 41-707 Ruda Śląska

(32) 243-75-70

Cennik wyrobów garmażeryjnych

Cennik wyrobów garmażeryjnych
Nazwa wyrobuJednostkaKwota brutto
Barszcz czerwony 200ml Porcja 4,00 zł
Bigos 300g Porcja 8,00 zł
Bogracz wieprzowy 300g Porcja 8,00 zł
Bogracz wołowy 300g Porcja 13,00 zł
Chilli con carne Porcja 8,50 zł
Fasolka po bretońsku 300g Porcja 6,00 zł
Flaczki z kurczaka 300g Porcja 7,00 zł
Filet drobiowy smażony Sztuka 10,00 zł
Filet drobiowy w sosie cebulowym Porcja 13,00 zł
Galantyna ze śliwką lub groszkiem Sztuka 25,00 zł
Galantyna z orzechami pistacjowymi Sztuka 30,00 zł
Galantyna z szynką konserwową Sztuka 28,00 zł
Gołąbki Sztuka 4,50 zł
Gulasz wieprzowy 200g Porcja 5,50 zł
Gulasz w jarzynach 300g Porcja 7,50 zł
Gulasz wołowy 200g Porcja 10,00 zł
Jaja faszerowane pieczarkami (połówka) Sztuka 2,50 zł
Jaja faszerowane szynką (połówka) Sztuka 3,00 zł
Kanapki dekoracyjne (łosoś) Sztuka 6,00 zł
Kanapki dekoracyjne (wędlina, jajko, ser) Sztuka 3,50 zł
Kanapki dekoracyjne (śledź) Sztuka 5,00 zł
Karczek pieczony Porcja 7,00 zł
Kotlet mielony Sztuka 5,00 zł
Kotlet de vollaille Sztuka 15,00 zł
Kotlet schabowy Sztuka 8,00 zł
Kotlety ziemniaczane Sztuka 5,00 zł
Krokiety z kapustą i pieczarkami Sztuka 4,00 zł
Krokiety z mięsem Sztuka 4,50 zł
Makaron (10 jajeczny) Kilogram 20,00 zł
Naleśniki Sztuka 0,65 zł
Paszteciki z mięsem Sztuka 4,50 zł
Paszteciki z pieczarkami Sztuka 3,50 zł
Rolada serowa z parówką Sztuka 50,00 zł
Rolada serowa z pieczarkami Sztuka 57,00 zł
Rolada szpinakowa z łososiem Sztuka 88,00 zł
Rolady wieprzowe Sztuka 14,00 zł
Rolady wołowe Sztuka 16,00 zł
Ryba po grecku Porcja 9,50 zł
Schab po sztygarsku Porcja 8,00 zł
Schab z pieczarkami Porcja 11,00 zł
Sos pomidorowy 100ml Porcja 2,00 zł
Strogonov wieprzowy 300g Porcja 6,00 zł
Strogonov wołowy 300g Porcja 11,50 zł
Tymbaliki (małe) Sztuka 3,50 zł
Udko z kurczaka pieczone Sztuka 9,00 zł

Cennik ciast

Cennik ciast
Nazwa wyrobuJednostkaKwota brutto
Advokatowo-migdałowe Blacha 95,00 zł
Ananasowe Blacha 95,00 zł
Ananasowe z galaretką Blacha 65,00 zł
Babka piaskowa Blacha 25,00 zł
Bananowe Blacha 112,00 zł
Brzoskwiniowe z galaretką Blacha 65,00 zł
Ciastka drobne kruche Kilogram 47,00 zł
Ciasto WZ-tka Blacha 80,00 zł
Ciasto z kremem karpatka i owocami Blacha 66,00 zł
Ciasto z kremem karpatka i truskawkami Blacha 82,00 zł
Cytrynowe Blacha 45,00 zł
Drożdżowe z kruszonką Blacha 40,00 zł
Finezja Blacha 140,00 zł
Jabłkowo-kokosowe Blacha 70,00 zł
Karmelowa-słodycz Blacha 135,00 zł
Kawowo-rumowe Blacha 105,00 zł
Kokosowo-karmelowe z orzechami Blacha 80,00 zł
Królewiec Blacha 45,00 zł
Makowiec z jabłkami Blacha 95,00 zł
Malinowe ze śmietaną Blacha 140,00 zł
Marchewkowe Blacha 30,00 zł
Nutella Blacha 135,00 zł
Orzechowe z glazurą Blacha 65,00 zł
Orzechowiec Blacha 65,00 zł
Piaskowe ze śliwkami Blacha 35,00 zł
Piernik ucierany Blacha 49,00 zł
Pierniki świąteczne Kilogram 55,00 zł
Pleśniak Blacha 53,00 zł
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy Blacha 103,00 zł
Przekładaniec makowy Blacha 110,00 zł
Rafaello Blacha 85,00 zł
Rogale drożdzowe Sztuka 2,00 zł
Rolada karmelowa Sztuka 53,00 zł
Sernik z brzoskwinią Blacha 80,00 zł
Sernik z kruszonką Blacha 80,00 zł
Sernik z mandarynkami Blacha 105,00 zł
Sernik specjał Blacha 65,00 zł
Sernik wiedeński Blacha 120,00 zł
Słonecznikowe Blacha 80,00 zł
Snikers Blacha 70,00 zł
Straciatella Blacha 85,00 zł
Szarlotka Blacha 29,90 zł
Szarlotka japońska Blacha 30,00 zł
Szarlotka japońska świąteczna Blacha 38,00 zł
Szarlotka francuska Blacha 45,00 zł
Tort advokatowy (duży) Sztuka 210,00 zł
Tort czekoladowy (duży - orzechowe biszkopty) Sztuka 155,00 zł
Tort czekoladowy (mały - orzechowe biszkopty) Sztuka 105,00 zł
Tort czekoladowy (duży nutella) Sztuka 155,00 zł
Tort czekoladowy (mały nutella) Sztuka 130,00 zł
Tort karmelowa słodycz (średni) Sztuka 120,00 zł
Tort karmelowy (duży) Sztuka 140,00 zł
Tort orzechowy (duży) Sztuka 170,00 zł
Tort rafaello (duży) Sztuka 150,00 zł
Tort śmietanowo-kokosowy (średni) Sztuka 145,00 zł
Tort śmietanowy (duży) Sztuka 150,00 zł
Trójsmak Blacha 95,00 zł
Truskawkowe ze śmietaną Blacha 90,00 zł
Wiśniowe ze śmietaną Blacha 95,00 zł
Włoskie Blacha 55,00 zł

Cennik sałatek

Cennik sałatek
Nazwa wyrobuJednostkaKwota brutto
Sałatka grecka Porcja 6,00 zł
Sałatka gyros Porcja 6,50 zł
Sałatka jarzynowa Porcja 6,00 zł
Sałatka rubinowa Porcja 5,50 zł
Sałatka śledziowa Porcja 6,00 zł
Sałatka warstwowa Porcja 5,00 zł
Sałatka z grillowanym kurczakiem Porcja 5,50 zł
Sałatka z kapusty białej Porcja 2,50 zł
Sałatka z kapusty czerwonej Porcja 3,00 zł
Sałatka z kapusty kiszonej Porcja 3,50 zł
Sałatka z kurczaka, ryżu i ananasa Porcja 5,50 zł
Sałatka z tortellini Porcja 6,50 zł

Dane teleadresowe placówki

Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
ul. Gen. Hallera 6, 41-709 Ruda Śląska

(32) 248-73-80

sekretariat@ckz-ruda.pl

Informacje prawne

  • Deklaracja dostępności

PRZYDATNE ODNOŚNIKI

  • Biuletyn Informacji Publicznej Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
  • Platforma e-learningowa Moodle
  • Dziennik elektroniczny VULCAN UONET+
  • Microsoft 365
  • Poczta elektroniczna KEI.PL
  • Mapa strony