• Idź do menu nawigacyjnego
  • Idź do zawartości strony
  • Idź do mapy strony
sekretariat@ckz-ruda.pl
(32) 248-73-80
    • Kontrast
    • Układ strony
    • Rozmiar czcionki
Centrum Kształcenia Zawodowego
w Rudzie Śląskiej
  • AKTUALNOŚCI
  • O NAS
    • Kadra kierownicza
    • Pedagog
    • Inspektor ochrony danych
    • Ważne dokumenty
    • Praca
    • Zamówienia
      • Plany postępowań o udzielenie zamówień
      • Postępowania o wartości mniejszej niż kwota 130 000 zł netto
      • Postępowania o wartości równej lub przekraczającej kwotę 130 000 zł netto
    • Majątek
    • Sprawozdania finansowe
    • Historia placówki
  • STRUKTURA
    • Warszta Mechaniczny
    • Warsztat Gastronomiczny
    • Warsztat Samochodowo-Budowlany
    • Warstat Usługowy
    • Ośrodek Pozaszkolnych Form Kształcenia
    • Regionalne Centrum Szkoleniowe TOYOTA
  • KSZTAŁCENIE
    • Kształcenie na odległość
      • Adresy poczty elektronicznej nauczycieli
      • Platforma e-learningowa Moodle
      • Dziennik elektroniczny VULCAN UONET+
      • Platforma Microsoft 365
      • Poczta elektroniczna dla nauczycieli
      • Poczta elektroniczna dla uczniów
    • Praktyczna nauka zawodu
    • Turnusy dokształcania teoretycznego młodocianych pracowników
    • Kwalifikacyjne kursy zawodowe
    • Kursy umożliwiające uzyskanie i uzupełnianie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych
    • Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie
  • PROJEKTY UNIJNE
    • Czas na fachowców
    • Absolwent z atrakcyjnym zawodem
    • Modernizacja pracowni do praktycznej nauki zawodu w CKPiDZ w Rudzie Śląskiej
    • Fachowiec w zawodzie
    • Potwierdź, co potrafisz
    • Rozbudowa, remont i wyposażenie budynku CKPiDZ przy ulicy Planty Kowalskiego 3
    • Smaki Europy
    • Twój Image – Twój Sukces
    • Przez Kuchnię do Europy
  • KONTAKT
    • Dane teleadresowe placówki
    • Dyżury kadry kierowniczej
    • Godziny dostępności
    • Adresy poczty elektronicznej nauczycieli
    • Anonimowa skrzynka na sygnały
  • AKTUALNOŚCI
  • O NAS
    • Kadra kierownicza
    • Pedagog
    • Inspektor ochrony danych
    • Ważne dokumenty
    • Praca
    • Zamówienia
      • Plany postępowań o udzielenie zamówień
      • Postępowania o wartości mniejszej niż kwota 130 000 zł netto
      • Postępowania o wartości równej lub przekraczającej kwotę 130 000 zł netto
    • Majątek
    • Sprawozdania finansowe
    • Historia placówki
  • STRUKTURA
    • Warszta Mechaniczny
    • Warsztat Gastronomiczny
    • Warsztat Samochodowo-Budowlany
    • Warstat Usługowy
    • Ośrodek Pozaszkolnych Form Kształcenia
    • Regionalne Centrum Szkoleniowe TOYOTA
  • KSZTAŁCENIE
    • Kształcenie na odległość
      • Adresy poczty elektronicznej nauczycieli
      • Platforma e-learningowa Moodle
      • Dziennik elektroniczny VULCAN UONET+
      • Platforma Microsoft 365
      • Poczta elektroniczna dla nauczycieli
      • Poczta elektroniczna dla uczniów
    • Praktyczna nauka zawodu
    • Turnusy dokształcania teoretycznego młodocianych pracowników
    • Kwalifikacyjne kursy zawodowe
    • Kursy umożliwiające uzyskanie i uzupełnianie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych
    • Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie
  • PROJEKTY UNIJNE
    • Czas na fachowców
    • Absolwent z atrakcyjnym zawodem
    • Modernizacja pracowni do praktycznej nauki zawodu w CKPiDZ w Rudzie Śląskiej
    • Fachowiec w zawodzie
    • Potwierdź, co potrafisz
    • Rozbudowa, remont i wyposażenie budynku CKPiDZ przy ulicy Planty Kowalskiego 3
    • Smaki Europy
    • Twój Image – Twój Sukces
    • Przez Kuchnię do Europy
  • KONTAKT
    • Dane teleadresowe placówki
    • Dyżury kadry kierowniczej
    • Godziny dostępności
    • Adresy poczty elektronicznej nauczycieli
    • Anonimowa skrzynka na sygnały
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • STRUKTURA
  • Warsztat Gastronomiczny

Warsztat Gastronomiczny

Warsztat Gastronomiczny powstał 1 stycznia 2001 roku wraz z utworzeniem Centrum Kształcenia Praktycznego w Rudzie Śląskiej. Warsztat mieści się w dwóch lokalizacjach:

  • przy III Liceum Ogólnokształcącym im. Jana Pawła II w Rudzie Śląskiej, 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • oraz przy Zespole Szkół nr 2 w Rudzie Śląskiej, 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2.

W zajęciach uczestniczy młodzież kształcąca się na poziomie:

  • Branżowej Szkoła I Stopnia w zawodzie Kucharz 512001,
  • oraz Technikum w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych 343404.

Uczniów kształci kadra dydaktyczna posiadająca wyższe kierunkowe wykształcenie obejmujące, m.in. gastronomię, hotelarstwo, dietetykę oraz suplementację. Nasi nauczyciele posiadają kwalifikacje i uprawnienia do nauczania osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz autyzmem. Ponadto nauczyciele regularnie odbywają różnego rodzaju szkolenia z zakresu gastronomii, cukiernictwa piekarnictwa oraz sztuki barmańskiej. Nasza kadra dydaktyczna to również czynni egzaminatorzy z zakresu nauczanych przedmiotów.

W ramach prowadzonych zajęć praktycznych nasi uczniowie wraz z nauczycielami biorą udział w licznych konkursach gastronomicznych, gdzie zajmują czołowe lokaty. Organizujemy imprezy okolicznościowe dla osób prywatnych jak i instytucji. Od kilku lat pomagamy wraz z młodzieżą w przygotowaniu wigilii organizowanej przez Miasto Ruda Śląska która odbywa się w okresie świątecznym na placu przed Urzędem Miasta.

Podczas zajęć praktycznych uczniowie przygotowują różnorodne dania dostępne w naszej stołówce dla uczniów III Liceum Ogólnokształcącego nr 3 im. Jana Pawła II w Rudzie Śląskiej, Zespołu Szkół nr 2 w Rudzie Śląskiej oraz osób zainteresowanych.

Młodzież odbywająca zajęcia praktyczne wykonuję szereg ciast i ciasteczek, dań garmażeryjnych, sałatek, zapiekanek, cebularzy oraz pizzy. Wykonane wyroby dostępne są w sklepiku szkolnym Zespołu Szkół nr 2 w Rudzie Śląskiej.

Dane kontaktowe

Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
Warsztat Gastronomiczny

Biuro warsztatu

ul. Gliniana 2,
41-711 Ruda Śląska

(32) 340-74-24

gastronomiczny-gliniana@ckz-ruda.pl

Biuro warsztatu

ul. Oświęcimska 90,
41-707 Ruda Śląska

(32) 243-75-70

gastronomiczny-oswiecimska@ckz-ruda.pl

Kierownik warsztatu: Krzysztof Ratka

(32) 340-74-24

krzysztof.ratka@ckz-ruda.pl

Pracownie

W każdej lokalizacji Warsztatu Gastronomicznego można wyróżnić szereg pracowni, pomieszczeń gospodarczych, magazynowych oraz socjalnych, w skład których wchodzą:

  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2

Pracownia gastronomiczna

Pracownia gastronomiczna jest jednym z najlepiej wyposażonych pomieszczeń na warsztacie gastronomicznych. Znajduje się tam siedem niezależnych stanowisk  pracy do sporządzania potraw i napojów, każdy uczeń ma do dyspozycji swój piec wraz z piekarnikiem jak również piec konwekcyjno-parowy na stanowisku ogólnodostępnym. W pracowni odbywają się symulacje egzaminów zawodowych oraz szkolenia barmańskie jak i baristyczne.

  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-709 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Pomieszczenie do obróbki wstępnej produktów

Pomieszczenie te zwane inaczej obieralnią warzyw i owoców służy do przygotowania surowca do dalszej obróbki. Polegającym na sortowaniu, myciu, obieraniu oraz płukaniu produktu. Wyposażone jest w płuczko-obieraczkę oraz drobny sprzęt produkcyjny.

  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Pomieszczenie do obróbki mięs i ryb

W pomieszczeniu tym znajduje się niezbędny sprzęt, którym przygotowujemy mięso lub ryby do dalszej produkcji.

  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Pomieszczenie do produkcji ciast

Pomieszczenie te zwane inaczej cukiernią jest przeznaczone do sporządzania wszelkich potraw mącznych typu makarony, ciasta, ciasteczka, torty itp.

  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Kuchnia gorąca

Kuchnia właściwa, zwana też niekiedy „gorącą”, jest pod względem funkcji centralnym punktem zaplecza gastronomicznego. Powiązana z kuchnią zimną (przygotowalnią czystą), deserownią oraz z rozdzielnią kelnerską umożliwia sprawne funkcjonowanie całości. Kuchnia  gorąca jest to miejsce w której surowce, półprodukty lub produkty poddaje się obróbce termicznej (cieplnej).

  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Stołówka - 70 oraz 150 miejsc

Stołówka zwana inaczej salą konsumencką jest pomieszczeniem do spożywania przez gości wykonanych potraw oraz zestawów obiadowych. Ponad to w salach konsumenckich organizowane są różnego rodzaju przyjęcia okolicznościowe, szkolenia i konferencje. Na stołówce mieszczącej się przy ulicy Glinianej 2 można rozlokować 70 osób, natomiast stołówka znajdująca się przy ulicy Oświęcimskiej 90 pomieści aż 150 osób.

  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Ekspedycja potraw i napojów

Ekspedycja jest miejscem w którym  wydawane są gotowe potrawy lub zestawy obiadowe. Ekspedycja jest bezpośrednio połączona z salą konsumencką jak również zmywalnią naczyń stołowych, która jest oddzielona szafa przelotową do przechowywania naczyń stołowych. Jednym z podstawowych urządzeń znajdujących się w ekspedycji jest bemar służący do utrzymywania prawidłowej temperatury sporządzonych potraw.

  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-709 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90
  • 41-709 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Zmywalnia naczyń oraz sprzętu kuchennego

Jest to pomieszczenie przeznaczone do zmywania naczyń stołowych i sztućców. Zmywalnia jest bezpośrednio usytuowana przy sali konsumenckiej oraz ekspedycji potraw i napojów. Podstawowym wyposażeniem zmywalni jest zmywarka przemysłowa wraz z wyparzarką do naczyń i sztućców.

  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-707 Ruda Śląska, ul. Oświęcimska 90

Magazyny produktów, półproduktów i wyrobów gotowych

Pomieszczenia magazynowe służą do przechowywania produktów i półproduktów spożywczych niezbędnych do bieżącej produkcji gastronomicznej. W skład magazynów wchodzi kilka pomieszczeń podzielonych między innymi na magazyn produktów suchych, chłodnie, magazyn jaj, kiszonek, magazyn warzyw i owoców. Wyroby gotowe przechowywane są w osobnym pomieszczeniu magazynowym. Niezbędnym wyposażeniem tych pomieszczeń jest termometr oraz higrometr do stałego monitorowania temperatury oraz wilgotności.

  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2
  • 41-711 Ruda Śląska, ul. Gliniana 2

Sklepik szkolny

Uczniowie odbywający zajęcia praktyczne wykonują szereg ciast i ciasteczek, dań garmażeryjnych, sałatek, zapiekanek, cebularzy oraz pizzy. Wykonane wyroby dostępne są w sklepiku szkolnym Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rudzie Śląskiej.

Ważne dokumenty

Regulamin warsztatu nr 2.pdf
Size:: 127.34 KB
Procedura funkcjonowania Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej od 1 września 2020 r..pdf
Size:: 287.46 KB
Procedury postępowania w sytuacjach kryzysowych i nadzwyczajnych w zakresie bezpieczeństwa fizycznego.pdf
Size:: 285.15 KB
Harmonogram pracy nauczycieli Warsztatu nr 2 w roku szkolnym 2022-2023.pdf
Size:: 120.46 KB
Opiekunowie klas Warsztatu nr 2 w roku szkolnym 2022-2023.pdf
Size:: 117.51 KB
Godziny dostępności nauczycieli Warsztatu nr 2 w roku szkolnym 2022-2023.pdf
Size:: 120.62 KB

Oferta usługowa

Warsztat prowadzi działalność usługową w zakresie produkcji gastronomicznej wykonywanej przez uczniów pod ścisłym nadzorem wysoko wykwalifikowanych nauczycieli. Produkujemy wyroby cukiernicze, garmażeryjne oraz obiadowe. Prosimy o składanie zamówień z tygodniowym wyprzedzeniem. Minimalna ilość zamówienia dla wyrobów garmażeryjnych wynosi 10 sztuk / porcji.

Zamówienia przyjmuje biuro warsztatu pod wskazanymi numerami telefonów:

Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
Warsztat Gastronomiczny

ul. Gliniana 2, 41-711 Ruda Śląska

(32) 340-74-24

Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
Warsztat Gastronomiczny

ul. Oświęcimska 90, 41-707 Ruda Śląska

(32) 243-75-70

Cennik wyrobów garmażeryjnych

Nazwa wyrobuJednostkaKwota brutto
Barszcz czerwony 200ml Porcja 3,50 zł
Bigos 300g Porcja 6,50 zł
Bogracz wieprzowy 300g Porcja 7,00 zł
Bogracz wołowy 300g Porcja 10,60 zł
Brzoskwinie po królewsku (połówka) Sztuka 4,50 zł
Chilli con carne Porcja 7,50 zł
Fasolka po bretońsku 300g Porcja 4,80 zł
Flaczki z kurczaka 300g Porcja 6,40 zł
Filet drobiowy smażony Sztuka 6,60 zł
Filet drobiowy w sosie cebulowym Porcja 9,70 zł
Galantyna ze śliwką lub groszkiem Sztuka 24,50 zł
Galantyna z orzechami pistacjowymi Sztuka 29,10 zł
Galantyna z szynką konserwową Sztuka 19,50 zł
Gołąbki Sztuka 3,70 zł
Gulasz wieprzowy 200g Porcja 5,10 zł
Gulasz w jarzynach 300g Porcja 7,20 zł
Gulasz wołowy 200g Porcja 9,10 zł
Jaja faszerowane pieczarkami (połówka) Sztuka 1,60 zł
Jaja faszerowane szynką (połówka) Sztuka 1,80 zł
Kanapki dekoracyjne (łosoś) Sztuka 5,90 zł
Kanapki dekoracyjne (wędlina, jajko, ser) Sztuka 3,10 zł
Kanapki dekoracyjne (śledź) Sztuka 3,30 zł
Karczek pieczony Porcja 5,50 zł
Kotlet mielony Sztuka 3,70 zł
Kotlet de vollaille Sztuka 13,10 zł
Kotlet schabowy Sztuka 6,40 zł
Kotlet ziemniaczany Sztuka 3,50 zł
Krokiety z kapustą i pieczarkami Sztuka 3,00 zł
Krokiety z mięsem Sztuka 3,50 zł
Makaron (10 jajeczny) Kilogram 19,00 zł
Naleśniki Sztuka 0,65 zł
Paszteciki z mięsem Sztuka 4,00 zł
Paszteciki z pieczarkami Sztuka 2,50 zł
Rolada serowa z parówką Sztuka 36,90 zł
Rolada serowa z pieczarkami Sztuka 49,00 zł
Rolada szpinakowa z łososiem Sztuka 83,00 zł
Rolady wieprzowe Sztuka 10,10 zł
Rolady wołowe Sztuka 15,00 zł
Ryba po grecku Porcja 7,10 zł
Schab po sztygarsku Porcja 6,90 zł
Schab z pieczarkami Porcja 9,50 zł
Sos pomidorowy 100ml Porcja 1,60 zł
Strogonov wieprzowy 300g Porcja 5,50 zł
Strogonov wołowy 300g Porcja 11,20 zł
Tymbaliki (małe) Sztuka 3,00 zł
Udko z kurczaka pieczone Sztuka 7,00 zł

Cennik ciast

Nazwa wyrobuJednostkaKwota brutto
Advokatowo-migdałowe Blacha 75,00 zł
Ananasowe Blacha 75,00 zł
Ananasowe z galaretką Blacha 60,00 zł
Babka piaskowa Blacha 20,00 zł
Bananowe Blacha 112,00 zł
Brzoskwiniowe z galaretką Blacha 60,00 zł
Ciastka drobne kruche Kilogram 47,00 zł
Ciasto WZ-tka Blacha 76,00 zł
Ciasto z kremem karpatka i owocami Blacha 66,00 zł
Ciasto z kremem karpatka i truskawkami Blacha 82,00 zł
Cytrynowe Blacha 41,00 zł
Drożdżowe z kruszonką Blacha 40,00 zł
Finezja Blacha 110,00 zł
Jabłkowo-kokosowe Blacha 50,00 zł
Karmelowa-słodycz Blacha 130,00 zł
Kawowo-rumowe Blacha 100,00 zł
Kokosowo-karmelowe z orzechami Blacha 70,00 zł
Królewiec Blacha 45,00 zł
Makowiec z jabłkami Blacha 95,00 zł
Malinowe ze śmietaną Blacha 105,00 zł
Marchewkowe Blacha 29,00 zł
Nutella Blacha 130,00 zł
Orzechowe z glazurą Blacha 60,00 zł
Orzechowiec Blacha 57,00 zł
Piaskowe ze śliwkami Blacha 57,00 zł
Piernik ucierany Blacha 49,00 zł
Pierniki świąteczne Kilogram 40,00 zł
Pleśniak Blacha 53,00 zł
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy Blacha 103,00 zł
Przekładaniec makowy Blacha 110,00 zł
Rafaello Blacha 70,00 zł
Rogale drożdzowe Sztuka 1,25 zł
Rolada karmelowa Sztuka 53,00 zł
Sernik z brzoskwinią Blacha 77,00 zł
Sernik z kruszonką Blacha 65,00 zł
Sernik z mandarynkami Blacha 96,00 zł
Sernik specjał Blacha 65,00 zł
Sernik wiedeński Blacha 89,00 zł
Słonecznikowe Blacha 80,00 zł
Snikers Blacha 60,00 zł
Straciatella Blacha 68,00 zł
Szarlotka Blacha 25,50 zł
Szarlotka japońska Blacha 26,00 zł
Szarlotka japońska świąteczna Blacha 38,00 zł
Szarlotka francuska Blacha 45,00 zł
Tort advokatowy (duży) Sztuka 180,00 zł
Tort czekoladowy (duży - orzechowe biszkopty) Sztuka 145,00 zł
Tort czekoladowy (mały - orzechowe biszkopty) Sztuka 97,00 zł
Tort czekoladowy (duży nutella) Sztuka 155,00 zł
Tort czekoladowy (mały nutella) Sztuka 130,00 zł
Tort karmelowa słodycz (średni) Sztuka 120,00 zł
Tort karmelowy (duży) Sztuka 140,00 zł
Tort orzechowy (duży) Sztuka 155,00 zł
Tort rafaello (duży) Sztuka 125,00 zł
Tort śmietanowo-kokosowy (średni) Sztuka 125,00 zł
Tort śmietanowy (duży) Sztuka 115,00 zł
Trójsmak Blacha 94,00 zł
Truskawkowe ze śmietaną Blacha 90,00 zł
Wiśniowe ze śmietaną Blacha 80,00 zł
Włoskie Blacha 43,00 zł

Cennik sałatek

Nazwa wyrobuJednostkaKwota brutto
Sałatka grecka Porcja 4,10 zł
Sałatka gyros Porcja 6,00 zł
Sałatka jarzynowa Porcja 4,00 zł
Sałatka rubinowa Porcja 4,00 zł
Sałatka śledziowa Porcja 4,00 zł
Sałatka warstwowa Porcja 2,90 zł
Sałatka z grillowanym kurczakiem Porcja 4,10 zł
Sałatka z kapusty białej Porcja 1,40 zł
Sałatka z kapusty czerwonej Porcja 1,50 zł
Sałatka z kapusty kiszonej Porcja 2,10 zł
Sałatka z kurczaka, ryżu i ananasa Porcja 4,70 zł

Dane teleadresowe placówki

Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
ul. Gen. Hallera 6, 41-709 Ruda Śląska

(32) 248-73-80

sekretariat@ckz-ruda.pl

Informacje prawne

  • Deklaracja dostępności

PRZYDATNE ODNOŚNIKI

  • Biuletyn Informacji Publicznej Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
  • Platforma e-learningowa Moodle
  • Dziennik elektroniczny VULCAN UONET+
  • Microsoft 365
  • Poczta elektroniczna KEI.PL
  • Mapa strony
Góra strony